Elena Stan

Managing Associate

Managing Associate

Elena este Managing Associate specializat in toate sectoarele TMT, cu un focus deosebit in ceea ce priveste Proprietatea Intelectuala, Protectia Datelor cu Caracter Personal, Gaming, Jocuri de Noroc si Publicitate.

Cu peste 12 ani de experienta ca avocat, ea a reprezentat clienti care opereaza in diverse industrii, acoperind intreaga gama de servicii legate de Proprietate Intelectuala, inclusiv consultanta cu privire la brevetare, modele de utilitate, inventii de serviciu, marci si strategii de branding, precum si desene/modele industriale, drepturi de autor si nume de domenii.

Elena a abordat probleme legate de Protectia Datelor cu Caracter Personal din 2015 si de-a lungul anilor si-a aprofundat cunostintele si experienta, devenind specialist in acest domeniu juridic. Ea a asistat clientii coordonand procese de audit GDPR incluzand cartografierea prelucrarilor de date, oferind suport in implementarea masurilor de conformitate, servicii de consultanta si reprezentare in cazuri de brese de securitate, precum si tinand traininguri specializate privind protectia datelor pentru clientii care opereaza in diverse sectoare. Elena a fost foarte implicata in diverse proiecte de Legal Tech si chiar a castigat premiul Special Focus la primul Legal Global Hackathon unde ea si echipa ei au creat o platforma de conformitate GDPR.

Avand in vedere pasiunea ei de-a lungul vietii pentru Tehnologie, inspirata de tatal ei inventator, experienta ei vasta in cee ace priveste contractile de servicii IT, dezvoltare de software si licente, precum si implicarea ei in tranzactii tech si active IP, Elena a devenit unul dintre cei mai cautati avocati de tehnologie din Romania.

Unul dintre focusurile speciale care trebuie mentionate este sectorul Gaming, unde Elena a fost extrem de activa in ultimii ani, asistand atat studiouri de gaming cat si publisheri, dezvoltand o relatie stransa cu Romanian Game Developers Association (RGDA), fiind speaker la diferite evenimente de gaming, inclusiv conferinta Dev.Play.

Elena este, de asemenea, specializata in Jocuri de Noroc, reprezentand clientii in fata Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) pentru obtinerea si reinnoirea licentelor de organizare a jocurilor de noroc, precum si oferind juridica generala in materie de reglementare unuia dintre cei mai mari operatori romani de jocuri de noroc. De asemenea, Elena sustine in mod regulat traininguri specializate in materia jocurilor de noroc, oferind clientilor o abordare noua, orientata catre practica in ceea ce priveste probleme de reglementare.

Publicitatea este una dintre specializarile Elenei, ea oferind constant consultanta juridica diverselor marci, agentii de PR si influenceri romani cunoscuti. Expertiza ei include revizuirea materialelor de marketing atat pentru campaniile offline, cat si digitale, revizuirea si negocierea contractelor de servicii de publicitate si marketing, oferind inclusive o perspectiva asupra specificului tehnic ale serviciilor de marketing pe retelele sociale, precum si al serviciilor SEO si PPC, cu atenta observare a implicatiilor inerente protectiei datelor.

Elena este extrem dxe implicata in procesele de dezvoltare a mai multor solutii Legal Tech care vizeaza asigurarea conformitatii clientilor cu restrictii legale specifice, precum si platforme dedicate profesionistilor din domeniul juridic care vizeaza imbunatatirea productivitatii avocatilor prin eliminarea activitatilor repetitive.

Elena este membra a Baroului Bucuresti din 2011.

LIMBI STRAINE

Romana – Engleza – Spaniola – Franceza

EDUCATIE

2012 – Masterat in Drept Financiar, Bancar şi al Asigurarilor (LL.M.)

Facultatea de Drept a Universitaţii Nicolae Titulescu, Bucuresti

2011 – Masterat in Drept Privat (LL.M.)

Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

2010 – Licentiat in drept (LL.B.)

Facultatea de Drept Universitatea din Bucuresti

EXPERIENTA REPREZENTATIVA:

  • A acordat asistenta juridica unei importante firme din Romania care opereaza in industria bauturilor alcoolice şi racoritoare in probleme legate de conflictele dintre marci şi nume de domenii;
  • A acordat asistenta juridica unui producator international de dulciuri in probleme legate de contrafacere de marci si desene industriale;
  • A acordat asistenta juridica unei importante agentii PR din Romania in probleme legate de marci, drepturi de autor si protectia datelor cu caracter personal;
  • A acordat asistenta juridica unei importante firme romanesti care activeaza in industria alimentara in ceea ce priveste diferite probleme comerciale cu implicaţii in materia proprietaţii intelectuale, inclusiv gestionarea portofoliului de marci inregistrate la nivel national şi internaţional si inregistrarea unei indicatii geografice la nivelul Uniunii Europene;
  • A acordat asistenta juridica unei firme de impresariat şi management artistic in diferite proiecte cu implicaţii in materia marcilor si a drepturilor de autor, incluzand redactarea de contracte specifice pentru diverşi artisti romani;
  • A acordat asistenta juridica unui start-up IT din Romania in probleme legate de brevetarea software-ului, protejarea drepturilor de autor si inregistrarea marcilor.

Birourile Noastre

Bucuresti

one herastrau office

Adresa: Strada Daniel Danielopolu, Nr. 30-32, Cladirea One Herastrau Office, Etaj 6, Bucuresti, 014134, Romania

Telefon: +40 (21) 316 87 49

Fax: +40 (21) 316 87 56

E-mail: office@saa.ro

09:00 – 19:00

chisinau

Adresa: Digital Park, Strada Mihai Viteazul, Nr. 15A, Etaj 6, Chisinau, MD2004, Republica Moldova

Telefon: +373 (22) 994 990; +373 (22) 009 109

E-mail: chisinau_office@saa.ro

09:00 – 19:00